Meer informatie over Limmerik

Uw kind uit handen geven is echt geen evidentie, daar zijn we ons goed van bewust. Daarom begeleidt het Limmerik-team u en uw gezin bij het nemen van uw beslissing. Tijdens een kennismaking ontdekt u voor het eerst de tijdelijke thuis van uw kind. En in het intakegesprek bepalen we samen met u de gepaste zorg. U vertelt welke gewoontes er thuis leven en of er nood is aan een speciaal dieet of een bepaalde behandeling, zoals kinesitherapie.
Zo loopt het dagelijkse leven bij Limmerik gewoon door... terwijl ú even op pauze drukt.

Limmerik streeft ernaar om een warm huis te zijn voor uw kind, waar uw kind zoveel als mogelijk dezelfde zorg en aandacht krijgt als thuis. U laat uw zoon of dochter achter in goede handen, en een verpleegkundige houdt de klok rond een oogje in het zeil. Een arts, opvoedkundige, orthopedagoog en speciaal opgeleide vrijwilligers staan non-stop paraat voor u en uw kind. Meer informatie over ons team vindt u onder het luik Professionelen op deze website.

Limmerik is ook een huis op maat, afgestemd op zijn bewoners. Het huis is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over een aangepaste badkamer, slaapkamers op de gelijkvloerse verdieping met aangepaste bedden en tillift, aangepast spelmateriaal,…

Maar het is geen ziekenhuis... Een huiselijke uitstraling met gezellige accenten primeert.

Uw kind kan hier per jaar maximaal één maand (32 nachten) terecht - tijdens een aaneengesloten periode of tijdens enkele kortere opnameperiodes. In ruil voor een beperkt remgeld en eventuele reële kosten (apotheek, verzoringsmateriaal, ...) biedt Limmerik tijdelijke opvang voor uw oogappel.

Respijthuis Limmerik