Het huis

Limmerik vangt kinderen en adolescenten op tot en met 18 jaar die een zware, fysische en/of mentale beperking of chronische aandoening hebben.Het huis is volledig afgestemd op zijn bewoners: zowel binnen in het huis als buiten in de grote prachtige tuin zijn alle voorzieningen getroffen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Limmerik is volledig rolstoeltoegankelijk.
De aangepaste badkamer heeft een speciaal hoog-laagbad met mooie lichtjes, zachte trillingen en mogelijkheid om je eigen muziek af te spelen en een speciale douchebrancard. In de leuke en ruime living kan je in de snoezelhoek kruipen, een film kijken, gezelschapsspelletjes spelen, enzovoort.
De 5 slaapkamers hebben allemaal hoog-laagbedden, in enkele kamers zijn er spijlenbedjes voorzien en er is zelfs een speciale grote bedbox met hoge wanden.
De kamers op de beneden verdieping zijn voorzien van een tillift.
Er is een traplift voorzien naar de boververdieping.

Dus het is zeker geen ziekenhuis... Een huiselijke uitstraling met gezellige accenten primeert.

ons huis

Bovendien is er ook een grote en mooie tuin verbonden aan het huis, waar je allerlei activiteiten kan doen. Zo is er een groot terras, een leuke grote schommel en een grote zandbak. Als je de tuin doorloopt kom je op een pad rechtstreeks naar de kinderboerderij van het revalidatiecentrum.
We kunnen dus regelmatig een kijkje gaan nemen bij de dieren.

Wanneer je het huis binnenkomt, word je meteen warm onthaald door onze medewerkers. Zij zullen je samen met je ouders naar je eigen kleurrijke kamer brengen. Je komt terecht in de strandkamer, de sterrenkamer, de boskamer, de wolkjeskamer of de zonnekamer.  Je mag speelgoed en knuffels van thuis meebrengen, dus vergeet ze niet wanneer je samen met je ouders je koffer pakt. Het kan ook zijn dat je met 2 op een kamer verblijft, maar ook dan heb je ruimte voor je eigen plekje.

Respijthuis Limmerik