Het huis

Limmerik vangt kinderen en adolescenten op tot 18 jaar die een zware, fysische en/of mentale beperking of chronische aandoening hebben. Het huis is volledig afgestemd op zijn bewoners: zowel binnen als buiten in de tuin zijn alle voorzieningen getroffen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Limmerik is rolstoeltoegankelijk, heeft een aangepaste badkamer en 5 slaapkamers met hoog-laagbedden in elke kamer en enkele met een tillift, een traplift naar de boververdieping, een mooie snoezelhoek met waterbed, een prachtige tuin … Dus het is zeker geen ziekenhuis. Een huiselijke uitstraling met gezellige accenten primeert.

In de leuke en ruime living kan je in de snoezelhoek kruipen, een film kijken, gezelschapsspelletjes spelen, enzovoort.
De aangepaste badkamer heeft een speciaal hoog-laagbad met mooie lichtjes, zachte trillingen en mogelijkheid om je eigen muziek af te spelen en een speciale douchebrancard.

ons huisBovendien is er ook een grote en mooie tuin verbonden aan het huis, waar je allerlei activiteiten kan doen. Zo is er een groot terras, een leuke grote schommel en een pad dat rechtstreeks naar de kinderboerderij loopt. We kunnen dus regelmatig een kijkje gaan nemen bij de dieren.

Wanneer je het huis binnenkomt, word je meteen warm onthaald door onze medewerkers. Zij zullen je samen met je ouders naar je eigen kleurrijke kamer brengen. Je komt terecht in de strandkamer, de sterrenkamer, de boskamer, de wolkjeskamer of de zonnekamer. Je eigen naam komt aan de deur te hangen en je hebt ook een prikbord waarop je allerlei foto‘s, prenten of tekeningen kan bevestigen. Die mag je ook van thuis meebrengen, dus vergeet ze niet wanneer je samen met je ouders je koffer pakt. Het kan ook zijn dat je met 2 op een kamer verblijft, maar ook dan heb je ruimte voor je eigen plekje.

Respijthuis Limmerik